Stowarzyszenie Rozwoju Rynku Rybnego w partnerstwie z Towarzystwem Promocji Ryb rozpoczęło realizację kolejnego projektu
pn. „Transfer wiedzy w zakresie nowoczesnych technologii hodowli ryb i innowacyjnych metod przetwórstwa produktów akwakultury w kontekście uwarunkowań rynkowych i potrzeb konsumentów – część druga”
realizowanego w ramach Priorytetu 2 – Wspieranie akwakultury zrównoważonej środowiskowo, zasobooszczędnej, innowacyjnej, konkurencyjnej i opartej na wiedzy, zawartego w Programie Operacyjnym „Rybactwo i Morze 2014-2020”, w ramach którego planuje się organizację kolejnych dwóch konferencji o tematyce z zakresu akwakultury.
Cel operacji: Rozwój szkoleń zawodowych, nowych umiejętności zawodowych i uczenia się przez całe życie
Wartość operacji: 803 001,00 zł
Wkład Funduszy Europejskich: 722 700,90 zł
Podziękowania
Szanowni Państwo,
Serdecznie dziękujemy za udział w tegorocznej konferencji pn. „Przyszłość akwakultury” zorganizowanej przez Stowarzyszenie Rozwoju Rynku Rybnego w partnerstwie z Towarzystwem Promocji Ryb, która odbyła się w terminie 15-17 maja 2023 r. w Hotelu Green Mountain w Karpaczu.
Doceniamy udział prelegentów oraz wszystkich osób, które uczestniczyły w wymianie myśli i refleksji. To również dzięki Państwa zaangażowaniu konferencja odniosła sukces. Dziękujemy za ciepłe słowa, życzliwe uśmiechy, a także wszelkie konstruktywne uwagi, które pomogą nam wzbogacić wartość naukową przyszłych wydarzeń.
Jeszcze raz serdecznie dziękujemy za zaangażowanie i stworzenie przyjaznej atmosfery oraz mamy nadzieję na Państwa udział w naszych kolejnych konferencjach.
Poniżej przedstawiamy prezentacje Prelegentów oraz galerię zdjęć i krótki materiał filmowy z konferencji.
Prezentacje
- Adam Sudyk (IDepartament Rybołówstwa MRiRW)
- Agata Anna Cejko ( Zakład Bioekonomiki Rybactwa, Instytut Rybactwa Śródlądowego Im. Stanisława Sakowicza-Państwowy Instytut Badawczy))
- Mgr inż. Andrzej Dmuchowski (FoodForFish)
- Ferenc Radics, Vilmos Jozsa, Andrzej Dmuchowski
- Dr inż. Grzegorz Bienkiewicz, Dr inż. Grzegorz Tokarczyk (ZUT)
- Dr inż. Grzegorz Bienkiewicz, Dr inż. Grzegorz Tokarczyk (ZUT)
- Lek. wet. Izabela Handwerker
- Jan Żelazny Państwowy Instytut Weterynaryjny – Państwowy Instytut Badawczy w Puławach
- Dr hab. inż. Joanna Szlinder-Richert, prof. MIR-PIB
- Mirosław Kuczyński
- Mirosław Półgęsek (AQUAconsult)
- dr inż. Piotr Eljasik (Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie)
- prof. dr hab. inż. Remigiusz Panicz (Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie)
- Kierownik ds. produkcji dr Romualdas Grikštas (offedo)
- Tomasz Kulikowski (Morski Instytut Rybacki)
- Tomasz Kulikowski (Morski Instytut Rybacki)
- Tomasz Mizak (Departament Wsparcia Rybactwa ARiMR)
- Wacław Szczoczarz (Gospodarstwo Rybackie Rytwiany)
- Zbigniew Szczepański (Towarzystwo Promocji Ryb)
Galeria
Materiał Wideo
Podziękowania
Szanowni Państwo,
Serdecznie dziękujemy wszystkim Uczestnikom za tak liczną obecność w dniach 25-27 maja 2022 r. na tegorocznej konferencji pn. „Przyszłość akwakultury” zorganizowanej przez Stowarzyszenie Rozwoju Rynku Rybnego w partnerstwie z Towarzystwem Promocji Ryb, która odbyła się w Hotelu Belvedere w Zakopanem.
Jest nam bardzo miło, że zechcieliście Państwo poświęcić czas i aktywnie uczestniczyć w tym wydarzeniu. Mamy nadzieję, że wystąpienia i dyskusje, które wywiązały się w trakcie spotkania, miały pozytywny skutek i przyczyniły się do wysokiego poziomu naukowego konferencji. Szczególne podziękowania chcielibyśmy wyrazić pod adresem Prelegentów, bez których minione wydarzenie nie mogłoby mieć miejsca.
Jeszcze raz serdecznie dziękujemy za zainteresowanie i mamy nadzieję na udział Państwa w naszych kolejnych konferencjach.
Poniżej przedstawiamy prezentacje Prelegentów oraz galerię zdjęć i krótki materiał filmowy z konferencji.
Prezentacje
- dr inż. Mirosław Cieśla (Instytut Rybactwa Śródlądowego im Stanisława Sakowicza Rybacki Zakład Doświadczalny w Żabieńcu), Anna Kuśmierczak-Kuceł – Gospodarstwo Rybackie Bełżec, Wacław Szczoczarz – Gospodarstwo Rybackie Rytwiany
- Paweł Wielgosz, Andrzej Dmuchowski (Polski Karp Sp. z o.o. Organizacja Producentów)
- lek. wet. Izabela Handwerker (Powiatowy Inspektorat Weterynarii w Bielsku-Białej)
- Krzysztof Hryszko (Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - PIB)
- Jakub Roszuk (RLGD Opolszczyzna) Kamil Klekowski (Edukacja od Kuchni)
- dr Mirosław Kuczyński
- Tomasz Kulikowski (Morski Instytut Rybacki - PIB)
- Katarzyna Łozińska-Wróbel (IMAS International Sp. z o.o.)
- dr Michał Nowak (Gospodarstwo Rybackie MAZANÓW Sp. z o.o.)
- Tomasz Siwiec (Zakład Produkcyjno-Handlowy Wielgie sp. z o.o.)
- Wacław Szczoczarz (LGR Świętokrzyski Karp)
- dr hab. inż. Joanna Tkaczewska (Uniwersytet Rolniczy w Krakowie)